TÜRKAP
Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği

12-17 Ağustos 2018 tarihlerinde Rusya’ya Düzenlenen Tanıtım Gezisi

Değerli Üyelerimiz,

TURKAP olarak, Ekonomi Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı destek ve himayelerinde, TESTUD(Termal Sağlık Turizm Derneği) işbirliği ile 12-17 Ağustos 2018 tarihlerinde Rusya’ya düzenlenen bir tanıtım gezisine katıldık.

Dernek Başkanımız Köksal Köse ve Dernek Genel Sekreterimiz Dr. Ilgaz Nacakoğlu’nun katıldıkları bu gezide Rusya’nın Ekaterinburg Ve Tyumen kentlerinde iki toplantı düzenlendi.

Her iki toplantının gündüz oturumlarında tanıtımlar yapıldı. Öğleden sonra ise workshoplar vasıtasıyla tur operatörleri ve acentalarla birebir görüşmeler gerçekleşti.

Rusya’da rehabilitasyon sırası bekleyen 300.000 kişi olduğunu ve ülkede sadece 2 adet rehabilitasyon merkezi bulunduğunu öğrendik.

Dolayısıyla tesisinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon imkanı olan üyelerimiz için burası ciddi bir pazardır.

Bunun dışında yılın neredeyse 11 ayı güneşsiz olan ve kışın termometrelerin -30 dereceyi gösterdiği bölgede yaklaşık 9 milyon insan güneşli, daha sıcak, deniz ve özellikle termal imkanları olan tesisler aramaktalar.

Bu bağlamda üyelerimizi tanıttık ve çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Bunları sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

3-5 Ekim 2018 tarihlerinde Ekaterinburg’da düzenlenecek Turizm Fuarına katılım, üyelerimize ciddi Pazar imkanları yaratacaktır diye düşünüyoruz.

Rusya’da TURKAP’ı ve üyelerimizi tanıttığımız sunuyu da ekte arz ediyoruz.

Tüm sektör üyelerimize ve çalışanlarımıza sağlıklı  ve bereketli günler kazançlar diliyoruz.

Dr.Ilgaz Nacakoğlu

TÜRKAP G.Sekreter